Początkowa wymiana poglądów
Re: Początkowa wymiana poglądów
ARTURZE
O.K.-dzięki,wiem już o co chodzi i spróbuję zredagować pkt dolączony do par. 25
A co do ulotek ,to zobaczymy w ciągu 3-5 dni efektyo głoszenia zaproszenia
w różnych miejscach i wtedy zdecydujemy ,czy drukujemy ulotki ,czy tez nie.
Można to zrobić w ciągu jednego dnia,
DZIĘKI ZA DZISIEJSŻY PRACOWITY WIECZÓR.
Czas najwyższy na sen,
O.K.-dzięki,wiem już o co chodzi i spróbuję zredagować pkt dolączony do par. 25
A co do ulotek ,to zobaczymy w ciągu 3-5 dni efektyo głoszenia zaproszenia
w różnych miejscach i wtedy zdecydujemy ,czy drukujemy ulotki ,czy tez nie.
Można to zrobić w ciągu jednego dnia,
DZIĘKI ZA DZISIEJSŻY PRACOWITY WIECZÓR.
Czas najwyższy na sen,
- JanuszStankiewicz
- Site Admin
.
Panowie - przepraszam, że dopiero teraz, ale sporo czasu spędzam przy kompie od godzin porannych - zatem wieczorem to mam go dość - i tak mijają mnie późno-wieczorne aktualności ...
Gratulacje i podziękowania dla małżonków "Arturów" za tak duży wkład pracy !!!
Dla mnie bomba
- ulotka MazTG-A4-2str - musi być duży format, aby litery były duże - i jednoczesnie podkreśla "wagę" sprawy (nie jesteśmy chyba pizza...coś tam) - uwaga dla druku czarno-białego z mojej drukarki ...nieczytelnie wychodzą jasne litery - zatem koniecznie trzeba byłoby to wydrukowac w kolorze ... - tekst o tej babci - zroóbmy prostą czcionką, a nie pochyłą
- zaproszenie MazTG-A4 - wydaje mi się, że to będzie najodpowiedzniejszy format do plakatowania na tablicach - ale A3 przydałoby się w niewielkiej ilości - sądzę ok. 20 szt, aby tam gdzie można też ją powiesić...
Panowie proponuję spotkanie - napiszę na priv... no może niezupełnie ... chyba jasne???
Panowie - przepraszam, że dopiero teraz, ale sporo czasu spędzam przy kompie od godzin porannych - zatem wieczorem to mam go dość - i tak mijają mnie późno-wieczorne aktualności ...
Gratulacje i podziękowania dla małżonków "Arturów" za tak duży wkład pracy !!!
Dla mnie bomba
- ulotka MazTG-A4-2str - musi być duży format, aby litery były duże - i jednoczesnie podkreśla "wagę" sprawy (nie jesteśmy chyba pizza...coś tam) - uwaga dla druku czarno-białego z mojej drukarki ...nieczytelnie wychodzą jasne litery - zatem koniecznie trzeba byłoby to wydrukowac w kolorze ... - tekst o tej babci - zroóbmy prostą czcionką, a nie pochyłą
- zaproszenie MazTG-A4 - wydaje mi się, że to będzie najodpowiedzniejszy format do plakatowania na tablicach - ale A3 przydałoby się w niewielkiej ilości - sądzę ok. 20 szt, aby tam gdzie można też ją powiesić...
Panowie proponuję spotkanie - napiszę na priv... no może niezupełnie ... chyba jasne???
.
Janusz Stankiewicz
http://www.stankiewicze.com
Janusz Stankiewicz
Powysyłałem trochę meili z załączniami (A4 i A3 również). Kilka odbiło się z różnych powodów.
Trochę to kosztuje ale wydaje mi się, że najlepszym rozwiązanie ale też pracochłonnym i kosztownym byłoby wydrukowanie określonej ilości niedużych plakatów. Wiem, że w Warszawie to robicie i rozmieszczacie plakaty tu i tam. Chodzi mi jednak o całe województwo. Pewnie, że nie wyślemy setek plakatów ale może kilkadziesiąt? Tak jak już mówiłem. Trzeba się zrzucić to trzeba. Grafika plakatu jest bardzo udana więc ....?
Wracając do zdjęcia obrazu, które wkleiłem. Byłem tak pewny, że jest to teren Mazowsza. Pani Maria Kowalczyk-Pożoga malowała głównie pejzaże Mazowsza. Snopki są jednak snopki, wszędzie malownicze. Miejscowości o nazwie Runowa jest zresztą kilka w Polsce ale, o zgrozo, żadnej nie ma na Mazowszu!
Tym razem jednak wklejam zdjęcie innego obrazu. Pejzaż zimowy. Zaklinam się, że tym razem to już Mazowsze.
Podpis pod obrazem powinien mówić całą prawdę.
To tak dla podkoloryzowania naszej dyskusji. Zima tuż tuż
Trochę to kosztuje ale wydaje mi się, że najlepszym rozwiązanie ale też pracochłonnym i kosztownym byłoby wydrukowanie określonej ilości niedużych plakatów. Wiem, że w Warszawie to robicie i rozmieszczacie plakaty tu i tam. Chodzi mi jednak o całe województwo. Pewnie, że nie wyślemy setek plakatów ale może kilkadziesiąt? Tak jak już mówiłem. Trzeba się zrzucić to trzeba. Grafika plakatu jest bardzo udana więc ....?
Wracając do zdjęcia obrazu, które wkleiłem. Byłem tak pewny, że jest to teren Mazowsza. Pani Maria Kowalczyk-Pożoga malowała głównie pejzaże Mazowsza. Snopki są jednak snopki, wszędzie malownicze. Miejscowości o nazwie Runowa jest zresztą kilka w Polsce ale, o zgrozo, żadnej nie ma na Mazowszu!
Tym razem jednak wklejam zdjęcie innego obrazu. Pejzaż zimowy. Zaklinam się, że tym razem to już Mazowsze.
Podpis pod obrazem powinien mówić całą prawdę.
To tak dla podkoloryzowania naszej dyskusji. Zima tuż tuż
- Załączniki
-
- Pociecha-w-Puszczy.jpg (96.78 KiB) Przejrzano 867 razy
Pierwsze kontakty z USA nawiązane. Mamy tam już sympatyków.
Bądzie publikacja na nasz temat ale tedy gdy już będziemy mogli powiedzieć "Jesteśmy i działamy"
Przemek
Bądzie publikacja na nasz temat ale tedy gdy już będziemy mogli powiedzieć "Jesteśmy i działamy"
Przemek
Witaj Przemku
Ja też się się cieszę,że idzie w dobrym kierunku i mamy już nawet za "wielką wodą"
sympatyków.
Też przygotowałem listę wykaz tych z którymi mielibyśmy współpracować przy
indeksacji. Ogromny potencjał na Mazowszu.,aż się zdziwiłem.Jak tylko "ruszymy"
wyślę emaile i rozpoczniemy rozmowy oraz przedstawianie tych propozycji.
Ja też się się cieszę,że idzie w dobrym kierunku i mamy już nawet za "wielką wodą"
sympatyków.
Też przygotowałem listę wykaz tych z którymi mielibyśmy współpracować przy
indeksacji. Ogromny potencjał na Mazowszu.,aż się zdziwiłem.Jak tylko "ruszymy"
wyślę emaile i rozpoczniemy rozmowy oraz przedstawianie tych propozycji.
JanuszStankiewicz pisze:.
Pragnę nadmienić, że bez zbytniego "halo", od kilku miesięcy "robi się" indeksacja parafii (też bardzo dużej) Matki Boskiej Loretańskiej z warszawskiej Pragi - i jakoś tego nikt nie dostrzega - zapatrzenie w Genetekę może powodować całkowite ominięcie innych "inicjatyw oddolnych" ....
Jnausz Stankiewicz
Panie Januszu, a moze by tak przesłac te indeksy MBL do geneteki? Przeciez moga byc i na Pańskiej stronie i w genetece. Indeksy, ktore sporzadzam dla PolTG przekazuje takze do PomTG

Jolanta
- JanuszStankiewicz
- Site Admin
.
Nie ma problemu z przekazaniem indeksów - aczkolwiek, jak Pani zapewne czytała na naszym Forum jestem przeciwnikiem "centralizacji" baz danych - zatem możliwa jest tylko wymiana tychże...
Nie ma problemu z przekazaniem indeksów - aczkolwiek, jak Pani zapewne czytała na naszym Forum jestem przeciwnikiem "centralizacji" baz danych - zatem możliwa jest tylko wymiana tychże...
.
Janusz Stankiewicz
Janusz Stankiewicz