Sondaże

Mazowieckie Towarzystwo Genealogiczne - początki

Moderatorzy: marksp, JanuszStankiewicz

marksp
Site Admin
Site Admin

Re: Sondaże

Post autor: marksp » 22 września 2009, 18:35 - wt

Gospel pisze:zastanawiam się....... jest nas 27

Gospel bardzo dobrze,że należysz do aktywnych i zajmujących głos w dyskusjach.
Potrzebujemy właśnie takich.
Mam konkretną propozycję dla Ciebie ,ponieważ jesteś trochę dalej
i nie możesz nam tu na miejscu pomóc w bieganiu i załatwianiu ,a tych których
uwagę absorbujesz mają po uszy pracy i przydzielone zadania, to spróbuj wciągnąć
i uaktywnić tą listę zarejestrowanych użytkowników,którzy do tej pory się nie
wypowiadali i nie dyskutowali o przyszłości Towarzystwa.Robiąc tą pożyteczną robotę
otrzymasz równocześnie odpowiedzi na swoje pytania.Uaktywniając i wciągając do dyskusji
odciążysz nas tych najaktywniejszych od dodatkowych zadań.Będziemy mogli poświęcić więcej uwagi na dopracowanie tego co w tej chwili robimy.
Co Ty na to?

bezet

Re: Sondaże

Post autor: bezet » 22 września 2009, 22:10 - wt

Witam
Gospelu,wierzę,że nam nie zabraknie "armat".Skoro posłużyłeś się znanym powszechnie cytatem,
ja odpowiem równie znanym-silna wiara góry przenosi.Aby wyruszyć w wielką podróż,
na początku trzeba wykonać pierwszy krok.
Aby rozpocząć fotografowanie(czytaj jeśli wolisz-digitalizację),trzeba mieć umiejętność wykonania dobrego zdjęcia cyfrowego ksiąg ,w warunkach różnego oświetlenia.Nie mówiąc o posiadaniu właściwego sprzętu,nie tylko samego aparatu.Zwolenników digitalizacji zasobów metrykalnych u nas ci dostatek i chętnych do fotografowania nie zabraknie.Tak ja czuję przez monitor mojego komputera.Naszym zadaniem,jako Towarzystwa ,będzie przygotowanie do tego niezmiernie ważnego zadania, właściwego klimatu,ale o tym potem.Wybacz,nie mam teraz czasu na długie dywagacje ,muszę wracać do pracy.
Pozdrawiam
Zygmunt

ODPOWIEDZ